31 Ocak 2011 Pazartesi

Carte D'or - Macaron

Tatlı yapmayı ve değişik tatları denemeyi (hem yapmak hemde yemek) seviyorum. sanırım birazda mesleğimin katkısı ile büyük marketlerdeki rafları daha iyi inceliyorum. Yeni neler çıkmış, hangi ürünü değiştirmişler ve geliştirmişler. Yeni bi şeyler bulmak çok hoşuma gidiyor.  Geçen gün raflarda Carte D'or'un yeni ürününü gördüm ve denemeye karar verdim.


Dr. Quetker'i yıllardır kullanıyordum. Gerçekten güzel karışımları var (Özellikle meyveli keklerini çok beğeniyorum). Carte D'or'a bi şans tanımamak olmaz dedim ve paketi kaptım. Bunlar paketten çıkanlar. Ekstra olarak 2 yumurta beyazı ve 100 ml süt ekliyoruz. Yapımı da kolaydı. Süt ile çikolatayı pişiriyoruz. Yumurta akını çırpıp un karışımını ekleyip karıştırıyoruz. Kurabiye boyutlarındakş hamuru tepsiye koyup soğuk fırında en düşük sıcaklıkta yarım saat 150 C'de 15 dk pişiriyoruz. Pişirdiğimiz kremayı büskivilerin arasına sürüyoruz. Bitti :) Afiyet olsun...


Hamur biraz cıvık ve ilk denemem olduğu için biraz büyük oldular :( Ha bide dalgınlığıma gelip fırında uzun süre kalmalarına sebebiyet verdim. Bu yüzden hafif bi yanık tat geliyordu :) Çok değil amaa :P


Tadına gelirsek bitter çikolata sevenlere daha çok hitap ediyor bence. Arasındaki kremada yoğun bi bitter tadı var. Hemde tatlı... Büskivi kısmı tatlı değilken kreması çok tatlı. Pek benlik bişey değil anlayacağınız.
Carte D'or'un diğer tatlarınıda deneyeceğim. Pek yakındaaa :)

15 yorum:

  1. macarona bayılırım ev yapımı daha süper olabilir bende aradım marketlerde ama henüz gelmemişti en kısa zamande denicem

    YanıtlaSil
  2. Daha önce yemediği için tadının nasıl olduğunu bilmiyordum. Eğer bitter çikolata severseniz eminim hoşunuza gider. Kolay gelsin size, şimdiden afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. bir kaç gündür macaron olsa da yesek diyordum. bu post tam da üstüne geldi. leziz görünüyorlar. ben de bir deneyeyim :)

    YanıtlaSil
  4. :D Görüntüleri güzel ama ben pek beğenmedim. Dene cnm, afiyet olsun sana da:)

    YanıtlaSil
  5. İnanmıyorum bu habereeeee!!! Süpermiş hemen almalııı (:

    YanıtlaSil
  6. eee o zaman benden bi "afiyet olsun" sana şimdiden :)

    YanıtlaSil
  7. Üfff bunlar çok güzelmiş

    YanıtlaSil
  8. çikolatayı severim ama sütlü olmalı bitterle aram yok pek makaronun tek bu çeşidini mi çıkarmışlar?

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık macaron manyaa olarak acil denemeliyim :))

    YanıtlaSil
  10. Rebeltakipte: Başka çeşidi yoktu malesef. Bitteri bi türlü sevemedim bende.

    Rococo: Teşekkür ederim. İnşallah beğenirsin:)

    YanıtlaSil
  11. tarife göre yaptım ama macaronlar ateş aldı o son 15 dklık bölümde, neredeyse fırın yanıyordu? ne yapsam acaba, nerede hata yaptım?

    YanıtlaSil
  12. Valla bilemiyorum. Belki fırınınızda bi problem olabilir. Ayarladığınızdan daha yüksek sıcaklıkta çalışmıştır. Bende ilk defa yaptım neden olduğunu bilemedim. Kusura bakmayın yardımcı olamadığım için.

    YanıtlaSil
  13. aaa market alışverilşine çıktığım yok daha önce görmemeiştim bunu iyi oldu hemen alıp denemeliyimmmmmmm

    YanıtlaSil
  14. çok merake dip test edemedim dorusu:)sufleyi taysiye ederim ama:)ellerine sağlık canım..bizede çaya gel:)
    http://coco-jelly.blogspot.com/

    YanıtlaSil