30 Kasım 2010 Salı

Hana Yori Dango


Fakir bir ailenin kızı olan Makino Tsukushi zenginlerin gittiği Eitoku lisesinde okumaktadır. Her okulda hüküm süren bir grup olduğu gibi burdada vardır ve bu gruba kısaca F4 denilir. F4 kendisine karşı gelenleri çok ağır şekilde cezalandırır. İlk olarak kırmızı kart gönderilen kişiler okul içerisinde linçe kadar giden türlü işkencelere maruz kalırlar. (gözünüzde çok kötülerini canlandırmayın ama rezillik işte) Grubun başında dünyaca büyük şirketlerin varisi Domyoji Tsukasa vardır. Diğer üyeler ise; çay yapma konusunda uzman Nishikado Sojiro, mafya üyesi Mimasaka Akira ve yine bir şirket varisi sessiz prens Hanazawa Rui.


 Makino yapılanlara sinir olsada sessiz kalmayı olay çıkarmadan okulu bitirmeyi tercih etsede kendini işkencenin ortasında bulur. Savaş açtığı Domyouji ona karşı duygular beslemeye başlarken, Makino ise ona yardım eden Rui 'ye ilgi duyar.Makino acaba kendisini seven Domyouji'yi mi yoksa yardımsever Rui'yi mi seçecek?  Severek izlediğim japon dramasıydı. 2. sezon biraz daha romantiğe kaçsada kore yapımından daha güzeldi. Kore yapımında Domyouji'yi resmen katletmişler. Japon olanı emrivaki ama komik, japonca dahi konuşmasını beceremeyen ama bu ona çok yakışan biriydi. Korede ise kazık gibi durdu, çok ciddi hiç komik ve eğlenceli değildi.


Bunlarda koreden. Tamam kabul çocuklar japonlardan çok hoş (^_^) ama japon yapımındakide tadı pek alamadım açıkcası. Bu dizinin birde tayvan yapımı var ki onu izlemedim bilemiyorummm :) Tavsiye ederim Türk dizilerinden ve Amerikan yapımlarından sıkılanlara. Daha bir çok güzel diziler var uzak doğuda. İlk başta hepsi birbirine benziyor ve adlar karışıyor ama sonradan alışıyorsun. "İyi Seyirler..."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder